torsdag 12. juli 2012

MANDEL MUSLI FROKOST




Frokost er dagens så og si viktigste måltid! Dette fordi forbrenningen først startet når systemet tilføres næring. En vil da kjenne sult- og metthetsfølelsen mye tydeligere enn hvis en ikke spiser frokost.
En kan se på frokosten som det måltidet som får i gang kroppen, spiser du frokost vil ha positiv effekt ved:






  • Du er mer opplagt ut over dagen.
  • Du får i deg de næringsstoffene som er avgjørende for god helse
  • Kickstart på forbrenningen
  • Reduserer nivået av det farlige LDL - kolesterolet
  • En føler ikke et slikt søtsug som en gjør ellers
  • En spiser sunnere resten av dagen.
  • Les mer HER,HER og HER

Men skal frokosten være bra må en passe på å få i seg de rette tingene feks så er fiber bra for fordøyelse og imunforsvar, proteiner for muskelvev og oksygentransport, vitaminer for alle de kjemiske prosessene i kroppen, fettsyrer for hormondannese og mineraler for skjelett, tenner og væskebalanse. Dette for å bare nevne noe. Selv pleier jeg starte dagen enten med en grov skive med pålegg ilag med enten et egg, eller en frukt, men i går laget jeg en frokostblanding som jeg testet i dag, å gud så herlig den var, og ikke minst sunn.

Mange frokostblandinger som en får kjøpt på butikken er propp fulle av sukker, dette er noe som ikke er bra, men det finnes håp, for med en enkel oppskrift som dette kan en lage en haug med frokostblanding hvor en kan slippe fantasien løs å en vet selv hva en putter i seg. 
For er frokostblandingen en sukkerbombe? les mer HER 
Er du derrimot en av dem som ikke vil lage det selv kan du jo ta en titt på denne testen som hviser hvilke som er best og ikke, her får en også se hva hver enkel frokostblanding inneholder.

Så la oss gå over til frokostblandingen min. En form for Mandel Müsli.


Det du trenger til en liten boks Müsli er:
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl store havregryn
  • 2 ss kokosmasse
  • 1 ss greskarfrø
  • en håndfull hakkede mandler
  • Agave sirrup 
  • 2 ss Vann



Fordel müslien på et stekebrett og sett i ovnen. Ovnen bør være på over undervarme og på 170 grader. Her lar du de stå i ca 10-15 min. Det er lurt å røre underveis slik de blir jevnt stekte.

Når de er ferdige lar du dem stå til de er helt ned kjølte. Deretter er det bare å ta dem på en boks å vips der har du frokostblanding! 

Helt nydelig Müsli blanding, serveres gjerne med ferske fruktbiter som blåbær, jordbær, eple eller bringebær, ilag med skummet melk. Kan også brukes som dessert ilag med mager kesam eller som topping på smootien. 

Dette er min nye favoritt!!

Enjoy!

1 kommentar:

Legg igjen en kommentar så blir jeg glad :)