tirsdag 3. juli 2012

KYLLING ENCHILADAS MED CHILLI- OG LIMESALSA



Enchiladas tilberedes av sammenrullede, myke maistortillaer som er fylt med kylling eller kjøttdeig- og en tomatsaus. Rullene dekkes med ost og tomatsaus, gratineres i ovnen, og serveres med tilbehør etter smak, så hver enkelt kan få den tilberedt etter sitt ønske.
Jeg startet med Chilli- og limesalsa. Finn frem:
  • 200g cherrytomater, i små biter
  • 1/2 rødløk, i små biter
  • 1/2 chili, finhakket
  • saft av ca 1/2 lime. Her må en smake seg frem.
  • salt og pepper


Skjær tomatene i små terninger. Finhakk løken og chilien, og bland det hele forsiktig sammen. Smak til med limesaft, salt og pepper.
La salsaen stå å trekke imens du lager det andre. Dette slik at alle de gode smakene får satt seg.

Imens Chilli- og limesalsaen står og godgjør seg lager vi Tomatsausen. Finn frem:
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chilli, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater, hakket
  • 1 ts sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 tomater, i små terninger
  • salt og pepper


Fres løk, chili og hvitløk i litt olje, til løken blir blank og myk. Tilsett finhakkede hermetiske tomater og sukker, og smak til med hvitvinseddik. La sausen putre ca 10 minutter.
Del tomatene i to og fjern kjernene med en teskje. Skjær tomaten i terninger og tilsett i sausen, sammen med salt og pepper (smak til).



Til slutt står Kylling - og grønnsaksblandingen for tur. Finn frem:
  • 650g kyllingfilet, strimlet
  • smør til steking
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 gul paprika, i strimler
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ts malt spisskummin
  • 1 ts paprika pulver
  • chillikrydder etter smak
  • salt og pepper 

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt ovenfor. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den raskt på hver side i litt smør. Kyllingen skal ikke være gjennomstekt, dette fordi den skal i stekeovnen før den skal serveres. Legg kyllingen tilside. 
Etterpå freser du grønnsakene i noen minutter, tilsetter kyllingbitene og krydderet etter ønsket styrke.  


Så er det bare å fylle tortillaene: Fordel kylling- og grønnsaksblandingen, tomatsaus, jalapeno, oliven, mais, reven ost (Hva enn du skulle ville ha i tortillaene), og brett tortillaen rundt.
Legg tortillaen med skjøten ned i en smurt ildfast form. Fordel restene av tomatsausen og osten over, og stek ved 220 grader i 10- 15 min, til osten er gylden og tortillaen er sprø.


Til tilbehør kan en ha:
  • Salat
  • Rømme
  • Guacamole
  • Ost
  • Mais
  • Annet ønsket tilbehør



Så her er det bare å la fantasien slippes løs!


Namm !




ENJOY!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar så blir jeg glad :)