søndag 8. juli 2012

Calzone – pizzaoverraskelse

Hvis en er lei hele pizza styret, hvorfor ikke gå over til noe mer spennende? Calazone kan virke som en kjedelig bolle når du først ser den, men inni er det en jungel av smaker, og det er du selv som bestemmer hvilke smaker det skal være i denne jungelen, Calazone kan nemlig fylles og varieres akkurat på samme måten som en vanlig pizza.
Den eneste som er viktig her er at tomatsausen er noelunde tyktflytende, dette slik at en slipper at den trenger seg ut av "pizzaskallet" sitt. Denne calazonen ble en hit hjemme og selv fylte jeg den med tomatsaus, kjøttdeig, mozzarella, oliven, mais, løk og grillet paprika. Dette er en enkel og herlig variant av pizza så prøv den selv også! Til ca 6 calazone trenger du ca:

Pizzabunn
  • 5 dl vann, ca 30 grader
  • ca 30 kram fesk gjør (eller 1 pose tørrgjær)
  • 1-2 ts salt
  • ca 700 gram pizzamel (hvetemel, eller speltmel som jeg selv brukte)


Pizzasaus med sting
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 - 1 rød chilli, finhakket
  • Olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater hakket (her valgte jeg en med oregano smak og en med basilikum smak)
  • 4 ss tomatpure
  • 2-3 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper


Garnityr
  • 2 rød paprika, grillet og i strimler
  • 2 mozzarellaost, i biter
  • ca 300 gram kjøttdeig, stekt
  • en god neve sorte oliven, i skiver
  • En boks mais
  • 1 løk, i biter
  • 2 egg, sammenvispet

Bland alle ingrediensene, men hold igjen på litt av melet. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, til den er elastisk og fin. Juster med resten av melet underveis. La deigen heve til dobbel størrelse, i minst 40 minutter, men helst i et par timer hvis du har tid til det. Etterpå freser du hvitløken og chilli på en panne, løken skal få farge, men pass på så den ikke blir brent. Deretter tilsetter du de hermetiske tomatene, la sausen så å putre slik at vannet damer vekk. Sausen skal være ganske tykk. Smak til med balsamicoeddik, salt, pepper og andre kryddre du vil bruke.




Videre skal du dele paprikaen i to på langs, fjerne frøene og pensle skinnet med olje. Deretter legger du dem med skinnsiden opp på en stekebrett og griller dem i ovenen i ca 5- 10 min. Paprikaskinnet skal da ha mørke flekker på seg. Når du har tatt dem ut legger du dem i en platspose i noen minutter. Deretter fjernes skinnet og de skjæres i grove strimler.
Bilde hentet hos TRINE
Når deigen har hevet seg ferdig tar du den ut og deler den i 6 like store biter, disse skjevler du ut til rundinger og legger på et stekebrett. Fordel pizzasausen og garnityren på halve rundingen. Pensle deretter kanten på hele rundingen med egg og brett den delen som du ikke har fyllet på over fyllet og klem sammen, egget vil da gjøre at deigen limer seg sammen og du vil ha en halvmåne .

Sett dem i ovnen og stek dem ved maksimal varme (250-300 grader) i over- og undervarme,  i ca 7-10 minutter, til den innbakte pizzaen er ferdigstekt. Server dem gjerne med salat og rømme ilag med.



Enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar så blir jeg glad :)